بسیاری از کارشناسان امور سیاسی هنوز باور ندارند که کاخ سفید گزینهی نظامی را برای دخالت در شرایط ونزوئلا در پیش داشته باشد. گفته میشود که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ از این گزینه سخن گفته است اما اکنون آنرا مد نظر قرار نمیدهد. البته آنرا یک گزینه قابل تامل میداند. طرفداران گزینه نظامی برای ونزوئلا شرایط فعلی را با شرایط دخالت در پاناما در سال ۱۹۸۹ مقایسه میکنند.
ربهکا چاوز یکی از کارشناسان انستیتوی «دیالوگ قاره آمریکا» میگوید که چنانچه آمریکا بخواهد عملیات نظامی را علیه دولت ونزوئلا صورت دهد نیاز به بالای ۱۰۰ هزار سرباز آمریکایی دارد که در برابر خود ۳۵۰ هزار سرباز ونزوئلایی را خواهند داشت. از سوی دیگر فولتن تی آرمسترانگ که از تحلیلگران سابق سازمان سیآیاِی است میگوید آمریکا بیشتر بدنبال این است که با بیان مواضع خود نیروهای ارتش را از پشتیبانی از مادورو دور کند و به سوی مخالفان مادورو سوق دهد.
منتقدان گزینه نظامی آمریکا علیه دولت مادورو، رییس جمهور ونزوئلا، میگویند که دخالت نظامی در ونزوئلا شرایطی چون گرفتار شدن آمریکاییها در عراق و افغانستان را ایجاد خواهند نمود. با اینحال تاکنون نظر بر این است که دونالد ترامپ بیشتر در حد حرف و سخن باقی خواهد ماند و دست به اقدامی عملی برای شرایط ونزوئلا نخواهد زد.
روز ۱۲ ماه جاری مایل پمپئو وزیر خارجهی آمریکا در توئیت خود نوشت که کارکنان سفارت آمریکا در ونزوئلا به کشور فراخونده شده و مطابق با شرایط بیشتر خوانده خواهند شد و دلیل آن نیز شرایط کشور است که رو به وخامت میرود.
خبر/بقطه
۱۹ مارس ۲۰۱۹