کاپیتال ریپورت با آرش علایی

آرش علایی طیف جدیدی از برنامه‌های تحلیلی را با نام «کپیتال ریپورت» ساخته و پیاده می‌نماید.
او روزانه به این کار عشق نشان میدهد و در طول روزهای جنگ پس از انقلاب شیر و خورشید، متفاوت و گیرا کارش را سر و سامان می‌دهد. 

آن رویه‌ای که در دیگر برنامه‌های «تحلیلی» اینروزها خسته کننده و تکراری شده است در کارهای کپیتال ریپورت دیده نمی شوند. این رویه‌ها در میان دیوارهای دو قلعه‌ی کهنه‌ی بروندادهای مواضع رسانه‌ها دیده میشود: رسانه‌های خارجی و فارسی که طرفدار پیروزی جمهوری اسلامی در این جنگ هستند، و رسانه‌هایی که از سیاست‌های ترامپ حمایت می‌نمایند. سرگیجه و مشوش‌گویی رسانه‌ها و تحلیل‌گران این برنامه‌ها کاملا مشهود است. تحلیل‌هایی که بیشتر به گرد‌آوردن شواهد و اخبار روی میز شبیه هستند و از «شاید و بنظر می‌رسد» انباشته‌اند. 

برنامه‌های علایی حول طرح «ماگا»ی دونالد ترامپ چیده میشود؛ تحلیل‌های آرش علایی شنیدنی است و از خرد و ریز‌ها تا بزرگ‌های برنامه، گیرایی ویژه خود را دارد. گرفتار‌شدن کشورهای خلیج‌فارس در جنگ‌های فرسوده و سنگین، نیاز آنها به تکنولوژی‌های پایه‌ و صرف‌نظر از توسعه‌ی عمرانی در آرامش خیال، از جمله‌ نکات برجسته‌ی تحلیل‌های آرش علایی است. همینطور در برنامه‌های کاپیتال ریپور، گوشه‌ی چشم مداوم به «نظم نوین جهانی» که ترامپ، موفق یا ناموفق، در پی آنست، حاشیه نشده‌اند. نگاه علایی به اخبار و تاکتیک‌های آمریکا، نگاه موشکافانه از بالا نیست بلکه او به بازچینی جزییات اخبار با مخاطب خود می‌پرازد و از درون فاکت‌ها، ارقام و هزینه‌ها نتیجه و حدس می‌آفریند.

علایی در کنار خط قرمز سیاسی مردم ایران محکم ایستاده است و بر اساس رویداد‌های منطقه و پیچیدگی طرح‌های ترامپ، می‌گوید که محور نیروی مردم و رهبریت شاهزاده رضا پهلوی بزرگترین و قدرت‌مند‌ترین ابزار ما ایرانیان در روزهای آتی میهن است. 

امید که پس از فروریختن دستگاه سیاسی و مالی جمهوری اسلامی، با بازشدن درهای رسانه‌های آزاد در ایران، شاهد تولد و رشد نوین تحلیل‌های سیاسی فارسی‌زبانان باشیم. 

نقطه

۲۵ آگوست ۲۰۲۶